Overslaan naar hoofdinhoud

Let your heart be your compass. Your mind your map. Your soul your guide and you will never get lost!

Wow wat een succesvol maf jaar hebben we achter de rug. 2021 was voor mij persoonlijk een geweldig mooi jaar waarin ik heel veel heb mogen leren en het jaar waarin mijn bedrijf SMOKED by Liz van idee naar werkelijkheid werd getransformeerd. Het is goed om even stil te staan en het voorbije jaar te reflecteren. Wat ging er goed, waar ben je blij mee, waar ben je trots op en dankbaar voor en ook wat kan er beter. Ik neem jullie mee op reis door het jaar 2021 van Liz & SMOKED by Liz.

Laat ik beginnen om te zeggen dat ik heel trots ben op mijn man en heel blij ben met zijn support. Door zijn steun, drive en doordat hij de zorg vaak overpakt voor ons gezin, kan SMOKED by Liz groeien en kan ik ondernemen. Ik ben enorm dankbaar voor het succesvolle eerste jaar van SMOKED by Liz.  . Het is heerlijk geweest om weer veel samen met m’n moeder op te trekken en ik ben haar dankbaar voor alle hulp met mijn bedrijf en voor alle hulp tijdens het inpakken van alle boxen in het laatste drukke kwartaal.

In januari 2021 werden de eerste gesprekken gevoerd om het idee SMOKED by Liz vorm te gaan geven. Het design proces van SMOKED by Liz heb ik samen met Emma Ward Design doorlopen. Vanaf de eerste brainstorm was er een zeer prettige samenwerking met Emma. Zij heeft mijn idee en verhaal weten te transformeren naar een buitengewoon sterk beeldmerk. Emma heeft het gezicht gecreëerd van SMOKED by Liz. Ik ben haar dan ook enorm dankbaar voor haar inzet, haar effort en haar professionaliteit. In diezelfde maand had ik het eerste gesprek met de rokerij. Vanaf de eerste minuut tot aan de laatste dag van het jaar 2021 zijn zij aanwezig geweest in de opbouw van SMOKED by Liz. Alex heeft zich ontpopt als een hele fijne mentor op het ondernemersvlak. Eerlijke feedback, juiste pricing, het kunnen en willen roken volgens het familierecept van Liz, advies op het vlak van verpakkingen en het meedenken in de totale look en feel van SMOKED by Liz. Niet eerder heb ik me zo gigantisch thuis gevoeld in een samenwerking en ik ben dan ook enorm dankbaar en heel blij met de keuze om samen te werken met dit prachtige vooruitstrevende duurzame bedrijf.

Begin maart hebben we op de mooiste plekken in Spakenburg en in de rokerij foto’s gemaakt. Dit is de start geweest van alle content voor SMOKED by Liz. Hierdoor kon Ewolve aan de slag, om onze opvallende en tegelijkertijd schitterde website te bouwen. De eerste stappen om het bedrijf een gezicht te laten krijgen en om live te gaan zijn gezet. In de tussentijd ben ik maandelijks bij de meesterroker van de familie in de leer om zelf te leren roken. Practise what you preach they say!

Op 13 april 2021 het moment daar, SMOKED by Liz is ingeschreven bij het KVK. Nu hebben we nog twee maanden om het bedrijf startklaar te maken voor de livegang. 30 juni 2021 is het eindelijk zover, om 20.30 gaat de website van SMOKED by Liz live! Wat een mega bijzondere mijlpaal en wat ben ik hier waanzinnig trots op! Het resultaat mag er zijn en ik ben geweldig dankbaar met de samenwerkingen van onze leveranciers, dank jullie wel. Zij hebben me de basis gegeven om vanuit verder te bouwen.

SMOKED by Liz staat als onderneming en groeit met een stijgende lijn omhoog. Het bedrijf ontwikkelt zich evenals ikzelf als persoon. Mijn creativiteit heeft een weg gevonden die ik positief kan inzetten in mijn bedrijf. Dat heeft erin geresulteerd dat we in de tweede helft van het jaar publicaties hebben gehad in gerenommeerde Brabantse Media. Ik ben super trots op de publicatie in Women in Business, Eindhoven Business, waar ik onderdeel mag uit maken van ondernemende powervrouwen. SMOKED by Liz heeft gekozen om samen te werken met Squisito, dé importeur van Italiaanse delicatessen. Een heerlijke toevoeging aan het assortiment. In de decembermaand werd SMOKED by Liz ook gepubliceerd in de Frits feestgids en werd onze bestseller box gepubliceerd op de gastronomie pagina van de december editie van de Frits. Het laatste kwartaal van 2021 was Booming business. De sales steeg explosief en dat gaf ons weer nieuwe uitdagingen op operationeel gebied.

Niet alles gaat zoals je vooraf verwacht. Zoals bijvoorbeeld de realisatie van het aantal volgers voor Smoked by Liz op Instagram, niet is geworden wat ik in gedachten had. Dat heeft aandacht en geduld nodig. Daarentegen is het bereik op de zakelijke markt via LinkedIn exponentieel gebleken.

Het verwerkingsproces van de boxen moet efficiënter. De druk werd nu extra opgevoerd dankzij het grote aantal bestellingen en het feit dat we alle vleeswaren en kazen nog handmatig moesten snijden. Een mooie operationele uitdaging die we, samen met de leverancier, in 2022 verder gaan finetunen.

We hebben dit jaar grote stappen gezet. Samen met een team van specialisten is het idee van SMOKED by Liz uitgewerkt en tot leven gebracht. De basis staat en nu verder uitbouwen en groeien tot het meest bekende en beste verkopende merk in heel Europa. De droom is world domination met SMOKED by Liz, onze dromen zijn groots. Iedereen heeft recht op heerlijke delicatessen en het is onze missie om zoveel mogelijk mensen blij te maken met onze unieke, luxe en culinaire verrassingen.

The world needs true delicacy!