Overslaan naar hoofdinhoud

Wil jij ook blije werknemers die een loyale ambassadeur zijn voor de organisatie? Lees deze blog dan tot het einde en ontdek hoe jij dit voor elkaar krijgt.

De meest succesvolle organisaties van dit moment begrijpen hoe belangrijk het is om werknemers oprechte aandacht en waardering te bieden. Daarnaast weten we allemaal wat het betekent om betrokken werknemers te hebben: ze zijn gelukkiger, productiever en gedragen zich sneller als ambassadeurs van jou, hun werkgever. Bovendien verhogen betrokken werknemers de productiviteit van je organisatie.

Het is uitdagend voor jou als ondernemer om de juiste snaar te raken van de verschillende generaties op de arbeidsmarkt. We hebben te maken met de Baby Boomers, Generatie X, Millenials, Generatie Z en verschillende arbeidsmigranten. Iedere generatie, ieder persoon en iedere cultuur heeft zo zijn eigen wensen en eisenpakket. Kortom: met een ‘one-size-fits-all’ pakket red je het niet meer. Op een steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het in de ‘War for talent’ bovendien cruciaal om de werknemerservaring te personaliseren.

Voor het geven van persoonlijke attenties is de Werkkostenregeling (WKR) in Nederland sinds 2011 ingevoerd. Samen met Hans Dinkelberg & Alain van Gemert Dinkelberg & Kuipers Adviseurs en Accountants, dé financiële experts, hebben wij 3 tips uiteen gezet hoe je jouw WKR fiscaal optimaal in kan zetten.

Tips

 1. Bedrijfsfitness in de eigen organisatie
  Bewegen is het geheime wapen om je immuunsysteem te versterken. Wanneer je in jouw organisatie een plek inricht waar de werknemers cardio of fitness kunnen beoefenen is dit voor jou onbelast.De voordelen voor jouw organisatie:
  – een betere concentratie én beter geheugen van de werknemer
  – onbelast voor jou als werkgever
  – het gaat niet ten koste van je WKR budget (kortom meer ruimte voor persoonlijke cadeaus)
 2. Personeelsfeest op eigen locatie
  Met een ontspannen bedrijfsfeest creëer je goodwill onder je werknemers. In een ontspannen sfeer, onder het genot van een hapje en drankje worden vriendschappen gesmeed en spreken alle afdelingen elkaar. Bij een personeelsfeest is de locatie van het feest van belang. Als het op de werkplek plaatsvindt, dan zijn de verstrekte consumpties onbelast. Dat geldt ook als je werknemers van andere vestigingen, locaties of kantoren over de vloer hebt.De voordelen voor jouw organisatie:
  – bevordering van de werksfeer
  – het maakt je bedrijf socialer en tegelijkertijd efficiënter
  – het gaat niet ten koste van je WKR budget (kortom meer ruimte over voor persoonlijke cadeaus)
 3. Elektronica zoals een telefoon of tablet ter beschikking stellen
  In het huidige arbeidsklimaat vinden werknemers het ‘’normaal” dat er een telefoon of tablet via de werkgever wordt geregeld. Dit is een belangrijke aanvullende eis waarom een werknemer kiest voor jou als werkgever. Door de elektronica ter beschikking te stellen is deze voor jou onbelast.De voordelen voor jouw organisatie:
  – voldoen aan belangrijke wens van de werknemer
  – je creëert extra luxe en waardering voor de werknemer
  – door het ter beschikking stellen is het voor jou onbelast
  – het gaat niet ten koste van je WKR budget (kortom meer ruimte over voor persoonlijke cadeaus)

De hoogte van de WKR is afhankelijk van de totale loonsom binnen je organisatie. In 2022 zijn de percentages in 2 schijven als volgt:

tot € 400.000,- 1,7%
> € 400.000,- 1,18%

Dus stel dat de loonsom € 500.000 bedraagt, dan is de vrije ruimte in 2022: € 6.800 + € 1.180 = € 7.980. Dit bedrag kan belastingvrij ingezet worden als vergoedingen voor personeel.

SUPERTIP: Zet je WKR budget in voor persoonlijke geschenken

Als je de WKR optimaal inricht is dit een mooi onbelast budget om in te zetten voor persoonlijke attenties naar de medewerker. Jij als betrokken werkgever vindt het belangrijk om oprechte aandacht en waardering aan de medewerker te schenken. Het punt waar we vaak tegen aanlopen is onze kostbare tijd. Per unieke item ben je gemiddeld een uur per medewerker kwijt. Wanneer je dit vermenigvuldigd met jouw eigen uurtarief, krijg je goed inzichtelijk waar de verborgen kosten zitten in jouw organisatie. Niet voor niets wil je, jouw kostbare tijd, inzetten om te ondernemen en jouw bedrijf nog succesvoller te maken. Het nieuwe concept Gifts by Liz wordt 25 maart gelanceerd, maar voor jou als lezer nu al een kleine sneakpeak.

Speciaal voor de werkgever hebben we daarom de droomoplossing:
Het concept Gifts by Liz is speciaal voor de warme, vriendelijke en attente werkgever, die graag iets extra’s willen doen om hun werknemers te motiveren en te belonen. Door oprechte persoonlijke aandacht creëer jij als werkgever betrokkenheid en loyaliteit van de werknemer. Over jou als werkgever wordt gesproken tijdens feestjes en verjaardagen. Hoe blij en trots ze zijn dat ze voor jouw bedrijf mogen werken en wat een fijne werkgever je bent, de werknemer wordt een ambassadeur voor de organisatie. De belangrijkste voordelen voor jou:
– tijd
– gemak
– comfort
– betrokken werkgever

Een gelukkige blije werknemer is een productieve, loyale ambassadeur voor de organisatie. Belangrijk daarbij is wel dat je de mogelijkheden op een persoonlijke wijze communiceert naar je medewerkers. Daar helpt Gifts by Liz je bij, gegarandeerd persoonlijk en betrokken. Samen maken we impact en samen doen we het iedere dag weer goed!

Wil jij ook jouw tijd optimaal besteden aan ondernemen en wat extra’s doen voor jouw werknemers, vul dan ons contactformulier in en vermeld Gifts by Liz. Ik neem dan contact met je op om een afspraak te maken en samen te bespreken hoe we jou gaan helpen😉.

PS: Heb jij de attenties voor Pasen en voor de secretaresse dag al geregeld?